Trafikte tehlikeyi algılama ve konsantrasyon

Trafikte tehlikeyi algılama ve konsantrasyon

Trafikte tehlikeleri algılama ve konsantrasyon eğitimi, trafik kazalarının, trafikte oluşumu nedeniyle, trafikte verilen aktif bir eğitimdir.

Trafik kazalarının oluşumu ve nedenleri, oturuş pozisyonu, sürücünün davranışları, diğer sürücülerin yayaların ve hayvanların trafikte davranışları, bakış açısı, optik yanılma, hız körlüğü, tünel görüşü, sürücü alışkanlıkları, kör noktaların düzeltilmesi, hayatta kalma teknikleri, takip mesafesi, güvenlik balonu, güvenli sollama gibi trafikte, aktif olarak araç kullanabilen sürücülerin kazalara karışmamaları için akademik sürüş  tekniklerinin trafikte kullanılmasıdır.

İleri sürüş tekniklerinin trafikte yaşanmasıyla 1 saatlik teoriden sonra, her sürücü 1 saat, trafikte araç kullanır. Üç kişilik guruplarla eğitim verilir.

Eğitim Süresi 4 Saat

Trafikte tehlikeyi algılama ve konsantrasyon sonrası Ekonomik sürüş teknikleri eğitimi

Trafikte tehlikeyi algılama ve konsantrasyon sonrası Ekonomik sürüş teknikleri eğitimi hız ve vites seçenekleri düşünüldüğünde yakıt performansı yanı sıra kaza olgusunu da arttırdığı için güvenli sürüş eğitimi de ön plana taşınmış olur.

Trafikte tehlikeyi algılama ve konsantrasyon sonrası Ekonomik sürüş teknikleri eğitimi size ne kazandırır.

  • Trafikte dengeli ve öngörülü gaz pedalına basıldığı için yakıtta tasarruf
  • Öndeki duran trafikteki araçlarla daha dengeli, yavaş fren burada mekanik fren ve bakım masraflarında azalma enerji tüketiminde azalma gibi…

Eğitim çeşitleri Genel eğitimler