İçindekiler
Güvenli sürüş teknikleri eğitimi trafikte başınıza gelebilecek ve ölümlü kazalara sebep olabilecek, kaygan zemin türlerini size yaşatarak öğretir. Bu eğitimde kaygan zeminlerde otomobilinizin kayması sonucunda yada 100 km ve üstü hızlarda, aracınız alttan rüzgar aldığı için hafiflemesi nedenli, savrulma kontrollerini daha önemlisi savrulmamayı öğrenirsiniz.
Güvenli sürüş teknikleri özellikle yüksek hızlarda ve kaygan zeminlerde, en ufak bir direksiyonda yaptığınız sert hareket aracınızı kaydıracaktır. O an direksiyonu daha sıkı tutarsınız. Herhangi bir savrulma ufak bir hata ile oluşur. Savrulunca ne yapacağınızı bilmeden, direksiyona daha güçlü sarılırsınız.
Bu yaşadığınız korktuğunuz savrulma hissini güvenli sürüş teknikleri ile skidcar aracımızla defalarca yaşatıyoruz, savrulmamak için yapılacak teknikleri viraja girmeden açı vermeyi, savrulmadan viraja girdikten sonra savrulma şiddeti düşük olduğu için savrulmayı toplaya bilmeyi öğretiyoruz. Siz defalarca savrulup kaygan zeminde araç kullandığınız için öğrenene kadar tekrarlaya biliyoruz.
İleri sürüş eğitimi başlangıç ve temelini oluşturan, Güvenli sürüş teknikleri ile defalarca savrulursunuz ve aracınızın kontrol dışına çıkmadan, kurtarmayı öğrenirsiniz. Trafikte karşılaşılacak tüm olumsuzluklar güvenli bir ortamda, tekrarlı yaşatılır. Savrulma kontrollerini kazanmanızı sağlayacak skidcar, araçlarımızla verdiğimiz hassas eğitimlerimizdendir.
Güvenli sürüş teknikleri eğitimi yönetimi
Eğitim Süresi 5 Saat
Eğitim etapları
- Değerlendirme Testi
- Güvenli ve Defansif Sürüş Teknikleri Eğitimi (Teorik)
- Değerlendirme Testi
- Araç başında anlatılan kaza güvenliği
- Pratik pist eğitimi
Güvenli sürüş teknikleri soru ve cevapları doğru bilinen yanlışlar şeklinde hazırlanmıştır.
Güvenli sürüş teknikleri araçta anlatılan profesyonel teorik eğitimi
50 km hızda 1-1,5 metre, 80 km hızda 4 metre, 120 km hızda 12-14 metrede tam duruş nasıl yapılır.
- Takla atma sebepleri, araç neden takla atar, nasıl engelleriz?
- Dar alanlarda geçiş optik yanılma ve beyin çizgisi geçişi
- Dar alanlardan geçme teknikleri
- Engelden kaçma ve frenaj (120 km hızlarda )
Teorik ve pratik eğitimlerimizle sürücülere nasıl daha güvenli araç kullanılabileceği öğretilmekte ve olabilecek kazalardan korunmak için defansif/güvenli sürüş teknikleri anlatılmaktadır.
Güvenli sürüş teknikleri başlangıç seviye teorik eğitimi
Güvenli sürüş teknikleri teorik şekli ile power point sunumu ile anlatılır. Güvenli sürüş teorik eğitiminde kazanımız teorik eğitimde ekonomik sürüş teknikleri, uykusuzluk ve yorgunlukla mücadele konularına da aktarılmasıdır…
- Ülkemizde trafik
- Defansif sürüş nedir?
- Hava ve yol şartları
- Kontrol dışı faktörler (diğer sürücüler, yayalar vb.)
- Kaza önleyici formül nedir
- Riski fark etmek, savuma, zamanında doğru tepki
- Tehlikede kural faktörü (Doğru analiz, yavaşlatılan sürüş)
- Usta sürücü
- Hız körlüğü ve tünel görüşü
- İleri düzey ayna kullanımı
- 24 kaygan zemin türü
- Ülkemizde trafik kazaları
- Çarpışmanın üç etabı
- Emniyet kemeri ve airbag
- Emniyet kemeri sabitler
- Emniyet kemeri ve airbag, felci engeller
- Emniyet kemeri ve airbag, ölümlü kazaları %70 azaltır.
- Emniyet kemeri ölüm nedenleri
- Aktif elektronik sistemler
- Abs, Esp, Asr, Asc, Ebd
- Trafik kaza nedenleri, sürüşte doğru bilinen yanlışlar
- İleri düzey, takip mesafesi
- Ağırlık durumuna göre araçların durma mesafelerindeki değişimle
- Gece sürüşü ve görünen mesafe
- Alkol ve uyuşturucun
- Seyir halinde uyuma nedenleri ve yorgunluk
- Siluet
- Lastik seçimi
- Güvenli araç sürüş teknikleri
- Lastik hava basıncı ve basıncın değiştiği durumlar
- Aqua planing, değişken Aqua planing
- Kaza senaryoları nedenleri ve çözümlemeler
- Ağırlık merkezi ve denge
- Kütlesel ağırlık ve değişkenlik
- Ağırlık transferi ve dalgalanması
- Ağırlık transferinin sürüşe etkileri
- Önden kayma ve arkadan savrulma
Güvenli sürüş teknikleri Profesyonel pratik eğitimi
Güvenli sürüş teknikleri aynı zamanda personelinizin sürüş değerlendirme yapılması anlamı da taşır. Sürüş değerlendirme de yetersiz olan sürücü tarafınıza raporlama şeklinde sunulmaktadır. Güvenli sürüş değerlendirmeleri puanlama olarak eğitimde düzenlenir.
Siz personelinize eğitim aldırma dahilinde tüm katılımcı sürücülerin değerlendirilmesi neticesinde fikir sahibi de olmuş olursunuz.
Güvenli sürüş teknikleri ileri sürüş teknikleri eğitiminin felsefesinde kaza durumuna düşmeyen şoför oluşturma algısı verilmektedir. Bu algı doğru ve mantıklıda olsa da, sürüş kalitemizi bozan birçok olgu ile karşılaşırız.
Biz bu neden ile son anda yapılacak teknikleri kazandırmayı önceliğimizde tutuyoruz.
Evet kaza durumuna düşmeyelim fakat düştüğümüzde nasıl kurtuluruz şeklinde teknikler kazandırmakta önemli.
Güvenli sürüş teknikleri eğitiminde bizim farkımız, teorik eğitimden daha önemli olan pratik, teknik eğitim vermemizdir. En zor durumlara karşı uygulanan sürüş teknikleridir. Aşağıdaki vurgulanan içerik Prodrv‘ ye aittir.
1. Güvenli sürüş teknikleri ileri fren tekniği sayesinde fren mesafesini 10 kat azaltma (En çok güvendiğimiz fren pedalına 10 kat daha kısa mesafede durma tecrübesi ve tekniği ile kazaları ve başınıza gelecek senaryoları ortadan kaldırarak engelliyoruz.)
2. Yüksek hızlarda engelden kaçma ( Kedi, köpek yada yayanın aniden yola atlaması durumunda yüksek hızlarda engelden kaçma )
3. Engelden kaçma ve frenleme ( Normal oluşabilecek durumlar için basit kaçma tekniği )
4. Güvenli sürüş teknikleri slalom ( Yayalar hareketlidir. Yol durumu her zaman size geniş manevra imkanı sunmaz şayet sağ şeritte bariyere uzaklığınız yarım metre ise ve orta şeritte de araç varsa dar alanda kaçma yapmanız gerekir.
Yayaya bakarken yolla ilginiz sonlanır ve bariyere saplanma takla atma neticesi yada yayayı ezme durumu ile sonuçlanır. Dar alanda nasıl yayadan kaçarsınız tekniğini öğretiyoruz. )
5. Güvenli sürüş teknikleri ağırlık transferinin dalgalanmasını düzeltme ( Çarpma ve kaçamama durumunda aracın çarpmasını önleme ve kaçma engele 1cm kala vurmadan kaçma )
6. Güvenli sürüş teknikleri sert direksiyonun neden olduğu kontrol kayıpları ( Önden savrulma, arkadan savrulma ve aracın iki tekerliğe kalkmasının nasıl başlayacağını ve yanlış olan bu eylemin ne ile sonuçlanacağını yaşatmak ve tecrübe kazandırmak için )
7. Aracın 2 tekerleğe kalkması ( Anlık direksiyon hareketi yani sert direksiyon uyguladığınızda ağırlık transferi oluşur. Aracın yüksek hızlarda lastikleri havalanır. Ağırlık transferini düzeltme tekniği kazandırmak )
8. Güvenli sürüş teknikleri aracın takla atma sebepleri ( Takla atmadan araç kullanmak içindir. Yüksek hızlarda ani durumlarda aracın takla atmasını engelleyebilirsiniz. )
9. Dar alanlardan geçiş, optik yanılma ( Aracın ölçüsü alınır koridor oluşturulur. 1cm boşluk bırakılır. Bu kadar dar alanda aynalarınız katlanır fakat kasa darbe almaz. Trafikte yüksek hızlarda kazaları engellemek için teknik öğretilir. )
10. Güvenli sürüş teknikleri sarsmadan frenle sert ani duruş ( Sert frenleme yapıldığında aracınızdaki öne ve geri sarsılmayı engeller konfor oluşturur. Fren balataları ve akslardaki erken yıpranmayı engeller. )
11.Sarsmadan vites değiştirme ( Şanzıman baskı balata ve aks yıpranmasını azaltır konforlu sürüş gerçekleştirir. )
12.İki araç arasında bir araç boyu mesafeden kaçma ( Ani durumlarda kaza yapma riskiniz oluştuğunda duran 2 araç arasında 1 boy araç uzaklığı ve daha az uzaklık olsa dahi fren yaptığınızda durma şansınız yoksa profesyonel manevra ile engelden kaçma )
13. Deer Test: Geyik Testi 2 şeritte kaçma
- Ağırlık Transferi
- Ağırlık transferinin sürüşe etkileri
- Önden ve Arkadan Savrulma
- Devrilme nedenleri
Güvenli sürüş başlangıç seviye pratik eğitim
Güvenli sürüş teknikleri programda 15 temel teknik yer almaktadır;
- Koltuk pozisyonu ve oturuş pozisyonu
- Direksiyon tutuş ve çevirme pozisyonu nasıl olmalı
- Kaygan zeminlerde kalkış ve hızlanma
- Kuru ve kaygan zeminde frenleme
- Engelden kaçma ve frenleme
- Panik fren sayesinde fren mesafesini minimuma düşürme
- Kaygan zeminli virajda frenleme
- Virajda, önden kayma
- Virajda arkadan savrulma
- Aracın takla atma sebepleri
- Ağırlık transferinin dalgalanmasını düzeltme
- Sert direksiyonun neden olduğu kontrol kayıpları
- Virajda savrulurken frenin etkileri
- Aracın 2 tekerleğe kalkması
- Slalom
Güvenli sürüş eğitimi sertifikası
Güvenli sürüş teknikleri belgesi eğitim sonunda verilen belgeler her ne kadar sertifika denilse de katılım belgesi olarak verilebilmektedir.
- Güvenli ve defansif sürüş teknikleri sertifikası/katılım belgesi
- İleri sürüş teknikleri sertifikası/katılım belgesi 2 belge alınır.
Skidcar güvenli ve defansif sürüş teknikleri nedir?
Güvenli sürüş teknikleri Skidcar, Amerika ve Avrupa’ da uygulanan aracın yerle temasını azaltarak yağmurlu, çamurlu, karlı, buzlu zeminleri sürekli yaşamımızı sağlayan, elektronik bir hidrolik pompa yardımı ile, eğitmenin elinde bulunan bir kumanda sayesinde aktifleştirilen, aracın tabanına montajlanmış playt sistemdir.
Güvenli sürüş teknikleri önden ve arkadan savrulma esnasında sürücü kontrolü, engelden kaçma ve frenaj teknikleri, farklı kaygan zeminlerde araç kullanımı, kaygan zeminlerde kalkış ve hızlanma uygulamalı olarak skidcar sistemle verilir.. İleri sürüş tekniklerinin trafikte kullanım tabanını oluşturur. Araç kullanan tüm sürücülerin bu eğitimden yararlanması gereklidir.
Güvenli sürüş teknikleri Skidcar eğitiminden sonra, kendi aracınızla da eğitim veriyoruz. Bu anlamda kendi aracınızla neler yapabileceğinizi, yüksek hızlarla da güvenli sürüş teknikleri kullanımı hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz.
Güvenli sürüş teknikleri eğitimi verdiğimiz şehirler
Güvenli sürüş teknikleri Türkiye’ de İstanbul dışında en az 10 – 15 kişilik gruplara güvenli sürüş teknikleri verilmektedir. Ankara, Kocaeli, İzmir, Manisa, Bursa, Adana, Mersin, Samsun, Trabzon, Ordu, Giresun, Erzurum, Erzincan, Antalya , Muğla, Çanakkale, Burdur, Gaziantep, Kırklareli, Hakkari, Şırnak, Balıkesir, Yozgat, Tunceli, Ağrı, Sinop, Mardin, Urfa, Hatay, Eskişehir, Van, Ağrı gibi… Türkiye’de tüm il ve ilçelere eğitim sunulmaktadır.
Güvenli sürüş teknikleri eğitimi katılım şartları
- Güvenli sürüş teknikleri ehliyeti ve sürüş becerisi olan katılımcılara verile bilir.
- Ehliyetinizin olması gereklidir.
- Eğitime kendi aracınız ile katılırsınız. Aracı olamayan katılımcılar eğitim alamazlar.
Güvenli sürüş teknikleri İleri sürüş eğitimi
Güvenli sürüş teknikleri sonrasında viraj girişleri ve çıkışları yüksek hızlarda savrulunca kaza yaşamamak ve kendinizi daha çok geliştirmek için İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ verilmektedir. Aracın kontrolü ve ağırlık transferi ve virajda ağırlık transferinin dalgalanması sonucu oluşan tepkileri anlamınızı sağlamaktadır.
Güvenli sürüş teknikleri ileri ve güvenli sürüş teknikleri kursu 2001′ den bugüne yıllardır sürüş eğitimi sunmaktadır. Kanalımızı inceleyin…
Güvenli sürüş eğitimi kaygan zeminde araç kullanma teknikleri eğitimidir.
Güvenli sürüş eğitimi katılımcı sayısına göre değişkenlik göstermektedir.
Güvenli sürüş eğitimi 2 yılda bir alınması gereken eğitimdir.
Güvenli sürüş eğitim içeriğini karşılaştırmanız gereklidir. Firmaları aradığınızda kaç km hızlarda eğitim alacağınızı ve eğitim içeriğini karşılaştırarak seçiminizi netleştirirsiniz.